OMV, lider in industria de petrol si gaze in Europa Centrala, isi extinde activitatile in Oceanul Atlantic, in largul coastelor Irlandei, ca urmare a obtinerii, de catre OMV (Irlanda) Exploration GmbH, o subsidiara detinuta in totalitate de OMV, a unei noi licente de explorare de la Departamentul de Comunicatii, Resurse Naturale si Maritime, pentru o zona aflata in nord-vestul coastelor Irlandei. Potrivit unui comunicat al companiei, citat de Rompres, noua licenta este pentru o zona de mare adancime (2.000 m) in regiunea Rockall Trough, la circa 150 km in largul coastei Donegal si acopera patru blocuri, pe o suprafata de 932 kmp. OMV detine o participatie de 10%, impreuna cu alti parteneri, Shell E&P Ireland Limited (operator) si Eni Ireland BV.
Noua licenta se adauga licentei 2/94, detinuta de aceiasi parteneri si cuprinde descoperirea de petrol de la Dooish, din anul 2002, care se afla in prezent intr-un proces de evaluare. Un program de explorare va fi desfasurat in anii urmatori, iar in curand vor incepe si pregatirile pentru o analiza seismica 3D, la inceputul anului 2006. "Suntem incantati de acordarea acestei licente, care ne va consolida pozitia in Atlantic, in largul coastelor Irlandei, asigurand oportunitati semnificative pentru dezvoltare", a afirmat Helmut Langanger, membru al Consiliului Director al OMV, responsabil pentru Explorare si Productie.

OMV detine un portofoliu international echilibrat in domeniul Explorarii si Productiei, in 18 tari situate in cinci regiuni cheie: Dunarea si Marea Adriatica, Africa de Nord, Marea Nordului - Marea Britanie, Orientul Mijlociu/Marea Caspica si Australia/Noua Zeelanda.

In urma achizitionarii a 51% din Petrom, cea mai mare companie romaneasca din industria petrolului, volumul zilnic de productie al OMV este de aproximativ 345.000 boe, iar rezervele companiei totalizau circa 1,4 miliarde boe in decembrie 2004. Cu vanzarile Grupului OMV de 9,88 miliarde de Euro si o forta de munca de 6.475 de angajati in 2004, cat si cu o capitalizare de piata de aproximativ 12 miliarde de Euro, OMV. Petrom, cu o forta de munca de 50.737 angajati, s-a regasit in bilantul OMV pe anul 2004, iar in anul 2005 a contribuit deja pozitiv la rezultatele financiare ale grupului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri