Noua licenta se adauga licentei 2/94, detinuta de aceiasi parteneri si cuprinde descoperirea de petrol de la Dooish, din anul 2002, care se afla in prezent intr-un proces de evaluare. Un program de explorare va fi desfasurat in anii urmatori, iar in curand vor incepe si pregatirile pentru o analiza seismica 3D, la inceputul anului 2006. "Suntem incantati de acordarea acestei licente, care ne va consolida pozitia in Atlantic, in largul coastelor Irlandei, asigurand oportunitati semnificative pentru dezvoltare", a afirmat Helmut Langanger, membru al Consiliului Director al OMV, responsabil pentru Explorare si Productie.

OMV detine un portofoliu international echilibrat in domeniul Explorarii si Productiei, in 18 tari situate in cinci regiuni cheie: Dunarea si Marea Adriatica, Africa de Nord, Marea Nordului - Marea Britanie, Orientul Mijlociu/Marea Caspica si Australia/Noua Zeelanda.

In urma achizitionarii a 51% din Petrom, cea mai mare companie romaneasca din industria petrolului, volumul zilnic de productie al OMV este de aproximativ 345.000 boe, iar rezervele companiei totalizau circa 1,4 miliarde boe in decembrie 2004. Cu vanzarile Grupului OMV de 9,88 miliarde de Euro si o forta de munca de 6.475 de angajati in 2004, cat si cu o capitalizare de piata de aproximativ 12 miliarde de Euro, OMV. Petrom, cu o forta de munca de 50.737 angajati, s-a regasit in bilantul OMV pe anul 2004, iar in anul 2005 a contribuit deja pozitiv la rezultatele financiare ale grupului.