Adidas, al doilea producator de echipamente sportive din lume, vrea sa concedieze 300 de salariati de la fabricile Reebok din America de Nord si de Sud, in contextul problemelor economice, relateaza Reuters.
"Acesta este un pas inevitabil prin care structura Reebok devine mai simpla, mai flexibila si mai profitabila, pentru a fi pregatita pentru cele patru mari provocari care vin - mai ales in cadrul climatului economic actual", declara reprezentantii Adidas.

Adidas anuntase luni ca va concedia 70 din cei 1.050 de angajati de la divizia de productie de echipamente de golf TaylorMade, conform NewsIn.

Adidas a cumparat Reebok in 2006, ca sa isi consolideze pozitia pe piata mondiala a produselor sport clasice, cum ar fi ghetele de fotbal, si sa isi intareasca pozitia in competitia cu Nike, cel mai mare producator mondial de imbracaminte si incaltaminte sport.

Scaderea cererii de pe piata americana a afectat grav compania Adidas si alte firme din domeniu timp de luni intregi, iar Reebok a afisat o scadere cu 15% a vanzarilor din trimestrul al treilea 2008. Rezultatele financiare pentru intregul an 2008 vor fi publicate in 4 martie.

Nike se confrunta de asemenea cu probleme, in conditiile in care a inregistrat o crestere a vanzarilor din trimestrul al doilea in toate regiunile, cu exceptia Statelor Unite, iar veniturile companiei au scazut cu 1%.

In pofida concedierilor, Adidas a anuntat ca se asteapta ca forta de munca a grupului sa se mentina la sfarsitul acestui an la 37.000 de salariati, la fel ca in 2008, si a exclus posibilitatea de a face concedieri in Germania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri