Guvernul premierului Jose Luis Rodriguez Zapatero a spus ca produsul intern brut (PIB) spaniol se va comprima cu 1,6% in 2009, prima recesiune anuala din 1993, iar apoi va reveni la o crestere cu 1,2% in 2010 si, respectiv, 2,6% in 2011.

"Criza economica a schimbat drastic perspectivele noastre", a declarat, la o conferinta de presa, ministrul spaniol al economiei, Pedro Solbes.

Guvernul a revizuit in scadere estimarile pentru 2009, fata de nivelul anticipat anterior, de crestere cu 1%, si a revizuit in scadere si cifrele pentru PIB-ul din 2008, la 1,2%, fata de 1,6%.

Citeste si:

Economia spaniola, grav afectata de criza financiara mondiala si de criza imobiliara, a intrat in recesiune in ultimul trimestru, potrivit datelor ministerului economiei, scria in 23 decembrie cotidianul El Mundo.

In 12 ianuarie, agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a avertizat ca ar putea cobori ratingul suveran al Spaniei, in contextul in care actuala criza financiara mondiala a pus capat unei perioade de 14 ani de crestere sustinuta si a inrautatit situatia finantelor publice.