In timp ce vechile state ale Uniunii Europene instituie conditii tot mai drastice pentru nou-veniti, Bulgaria se arata mai hotarata ca niciodata sa adere in 2007
Martin Bartenstein, ministrul austriac al Economiei, citat de agentia de presa APA, a anuntat decizia tarii sale de a extinde pana in 2009 perioada de interdictie pentru muncitorii proveniti din noile state membre ale Uniunii Europene.

De asemenea, el a mai subliniat si posibilitatea ca interdictia sa fie prelungita pana in anul 2011, dar o astfel de decizie "va depinde de situatia somajului din Austria". Agentia de presa APA releva, in context, ca Austria este una din cele 12 tari vest-europene care au lut masuri ce limiteaza intrarea "noilor membri" in UE pe propriile piete ale muncii.

Spre deosebire de unele state cum ar fi Germania, care au anuntat din primul moment instituirea perioadei maxime - sapte ani - de interdictie stabilita in cadrul Uniunii, Austria a ales solutia evaluarii treptate a situatiei somajului, in functie de care perioadele de interdictie a intrarii fortei de munca provenita din noile state membre este prelungita in etape de cate doi sau trei ani. Au fost, insa, state, precum este cazul Suediei, al Marii Britanii sau al Irlandei, care si-au deschis piata muncii imediat dupa aderarea celor 10 noi state est-europene, pe teritoriul lor aflandu-se acum un mare numar de imigranti, cu mult mai mare decat prognozasera Guvernele respective. Este adevarat, insa, ca si aceste state au luat unele masuri restrictive: limitarea perioadei in care imigrantii pot beneficia de ajutoare sociale, interzicerea aducerii familiilor sau acceptarea de locuri de munca pe care altii nu le accepta. Comisia Europeana, informeaza EUobserver, va proceda anul viitor o analiza detaliata a situatiei somajului din "vechile" tari membre ale UE, iar pe baza concluziilor la care va ajunge va face recomandari in legatura cu restrictiile deja existente asupra liberei migratii a fortei de munca din statele nou- venite in Uniune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri