Guvernul estimeaza o crestere a produsului intern brut (PIB) de pana la 2%, in timp ce rata inflatiei va ramane ridicata. Ministrul finantelor, Alexei Kudrin, estimeaza o accelerare a inflatiei la 13% in 2009, fata de prognoza guvernului din noiembrie, ce miza pe o inflatie de 8%, anul acesta.

Acesta a declarat in cadrul unei conferinte de la Hong Kong ca se asteapta ca scaderea cererii sa duca la ieftinirea petrolului sub estimarile Agentiei Nationale a Energiei, de aproximativ 40 dolari/baril, in 2009.

Kudrin a mai spus ca Rusia se confrunta cu o provocare mai mare decat restul statelor, din cauza ieftinirii petrolului, desi pretul acestuia nu este atat de scazut ca acum 10 ani.

Citeste si:

"Nu putem schimba tendinta de baza, dar putem sa facem tot ce ne sta in putinta pentru sprijinirea economiei", a adaugat ministrul, citat de NewsIn.

Oficialii rusi continua sa aiba ca obiectiv principal liberalizarea pietelor financiare, dar criza crizelor arata ca unele sectoare ar trebui sa fie reglementate mai sever si auditarea trebuie sa fie mai ampla.

"Deciziile noastre vor fi orientate catre o transparenta mai buna, pentru ca investitorii sa cunoasca riscurile", a spus Kudrin.