Euro s-a depreciat cu 1,6% fata de dolar, la cotatia de 1,2905 dolari, dupa ce scazuse pana la 1,2897 dolari, potrivit statisticilor Reuters citate de NewsIn.

Dolarul se aprecia marti fata de euro pana la un nivel maxim nemaiatins de o luna si fata de lira sterlina pana la un varf al ultimilor opt ani, sustinut de incertitudinile referitoare la economia lumii si de investitura mediatizata global a lui Barack Obama.

Euro se tranzactiona la 1,2924 dolari, comparativ cu nivelul de luni de 1,3062 dolari. Moneda europeana se deprecia si fata de yen, la 116,78 yeni, comparativ cu nivelul de luni, de 118,27 yeni/euro.
Dolarul se deprecia fata de yen, la 90,34 yeni, comparativ cu nivelul de 90,53 yeni al sedintei anterioare de tranzactionare.

Dolarul a castigat de pe urma unui dublu sentiment al investitorilor: pe de o parte, revenirea aversiunii fata de risc, cu temerile reinnoite pentru starea economiei mondiale si, pe de alta parte, evenimentul cel mai marcant al zilei, investitura presedintelui american Barack Obama.