Euro s-a tranzactionat sub pragul de 1,29 dolari, pentru prima data din 10 decembrie, ca urmare a ingrijorarii accentuate ca recesiunea din zona euro ar putea sa se aprofundeze, relateaza Reuters.
Euro s-a depreciat cu 1,6% fata de dolar, la cotatia de 1,2905 dolari, dupa ce scazuse pana la 1,2897 dolari, potrivit statisticilor Reuters citate de NewsIn.

Dolarul se aprecia marti fata de euro pana la un nivel maxim nemaiatins de o luna si fata de lira sterlina pana la un varf al ultimilor opt ani, sustinut de incertitudinile referitoare la economia lumii si de investitura mediatizata global a lui Barack Obama.

Euro se tranzactiona la 1,2924 dolari, comparativ cu nivelul de luni de 1,3062 dolari. Moneda europeana se deprecia si fata de yen, la 116,78 yeni, comparativ cu nivelul de luni, de 118,27 yeni/euro.
Dolarul se deprecia fata de yen, la 90,34 yeni, comparativ cu nivelul de 90,53 yeni al sedintei anterioare de tranzactionare.

Dolarul a castigat de pe urma unui dublu sentiment al investitorilor: pe de o parte, revenirea aversiunii fata de risc, cu temerile reinnoite pentru starea economiei mondiale si, pe de alta parte, evenimentul cel mai marcant al zilei, investitura presedintelui american Barack Obama.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri