Hypo Real Estate Holding AG, creditorul ipotecar german ce a primit ajutor financiar din partea guvernului, a primit noi garantii de stat in valoare de 12 miliarde euro, ce ii ofera acces la finantare in contextul crizei creditelor, relateaza Bloomberg.
Compania poate contracta imprumuturi, in contextul garantiilor oferite de Soffin, fondul german de salvare a sistemului bancar, pana pe 12 iunie, arata un comunicat publicat marti. Hypo Real mai trebuie sa ramburseze in aprilie credite garantate in valoare de 30 miliarde euro, potrivit NewsIn.

"Negocierile dintre Hypo Real si Soffin, cu privire la acordarea unor volume mai mari de lichiditate, pe termen mai lung, si la masurile de sustinere a capitalului firmei nu au fost inca finalizate", a anuntat Hypo Real in cadrul unui comunicat.

Hypo a beneficiat in octombrie de un pachet de salvare de 50 miliarde euro, dupa ce divizia Depfa, cu sediul in Dublin, nu a reusit sa obtina finantare pe termen scurt de la guvernul german, de la banca centrala sau de la institutiile financiare. De atunci, a primit in doua randuri garantii de stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri