Disponibilizarile de la Warner Bros., subsidiara a grupului Time Warner, completeaza seria concedierilor anuntate de alti giganti media, printre care NBC Universal si Viacom, detinatorul Paramount.

“Ne pare rau sa anuntam ca studioul va recurge la concedieri de personal in urmatoarele saptamani pentru a putea controla costurile. Aceasta situatie este determinata de situatia economica globala si strategiile de business actuale”, au declarat Barry Meyer, directorul executiv al Warner Bros. si Alan Horn, presedintele studioului, intr-un e-mail adresat angajatilor.

Cei doi reprezentanti ai companiei au mai spus ca, in ciuda evolutiei bune inregistrate in anul 2008, decizia a fost luata pentru a asigura stabilitatea si dezvoltarea sanatoasa a business-ului in viitor.

Actiunile Time Warner au pierdut 49 de procente, pana la 9,12 dolari pe un titlu, in a doua parte a sedintei de tranzactionare de marti, 20 ianuarie.

Citeste si:

“O industrie a divertismentului in permanenta schimbare, un consumator ale carui nevoi se modifica in permanenta si situatia economica internationala au afectat companii din intreaga lume, iar Warner Bros. nu face exceptie”, au mai spus Meyer si Horn.

Ca urmare a procesului de eficientizare a costurilor, Warner Bros. va externaliza o parte din operatiunile departamentelor de contabilitate si tehnologia informatiei.

Fondat in anul 1918, Warner Bros. Entertainment este unul din cele mai vechi studiouri de film din America, dupa Paramount Pictures (1912) si Universal Studios (1912).