Astfel, retailerul francez va lansa in 11 februarie noile sale carduri bancare MasterCard, un prim element din viitoarea sa oferta de servicii bancare din Europa. Grupul testeaza si pista unei banci multi-servicii in America Latina, anunta NewsIn.

Cotidianul financiar francez Les Echos arata ca grupul de retail a facut un prim pas prin crearea unei platforme de emisiune de carduri bancare, care poate opera in cadrul Zonei Unice de Plati in Euro (SEPA).

Din 11 februarie, Carrefour va oferi un card de debit si de credit, asociat cu o serie de avantaje legate de asigurare (extinderea garantiei fata de cea oferita de producator) si fidelitate (cumul de puncte). Grupul vrea sa emita si carduri de plata fara contact, pentru plati mai mici de 25 de euro. Pana la sfarsitul anului, grupul estimeaza ca va avea 2,5 milioane de utilizatori de astfel de carduri.

De altfel, Carrefour a dezvoltat deja o gama larga de servicii bancare in Franta, care includ credite de consum, asigurari si economii. Grupul a emis 2,8 milioane de carduri de plata si a dat credite de consum de 2,3 miliarde euro. Ceea ce ii mai lipsaste este o oferta de conturi curente si de credite imobiliare, subliniaza Les Echos.

Citeste si:

Pentru a-si realiza proiectul, Carrefour va folosi atat internetul, prin care a atras jumatate din clienti pe partea de credit, cat si agentii din 14 tari. Grupul francez are deja 11 milioane de detinatori de carduri de fidelitate si este al treilea emitent de carduri bancare in Spania.

Pentru a finanta creditarea, banca retailerului se va baza pe grupul Carrefour, care dispune de excedente de trezorerie importante si are un rating foarte bun, putand obtine finantari ieftine din alte surse.

Les Echos arata, insa, ca nu este sigur cine va fi partenerul Carrefour in viitoarea banca. In prezent, serviciile financiare ale grupului sunt gestionate in Franta printr-o companie mixta cu BNP Paribas, cu care este partener si in Belgia, Italia si Spania.

In Romania si Polonia, Carrefour lucreaza in parteneriat cu Sofinco, divizia de credit de consum a Credit Agricole.