Grupul austriac de asigurari Uniqa si-a sporit anul trecut afacerile cu 10%, pana la 5,8 miliarde euro, pe fondul cresterii solide pe pietele est-europene pe care activeaza si a evolutiei bune pe segmentul de asigurari de viata, potrivit datelor preliminare ale companiei.

In estul si sud-estul Europei, Uniqa a inregistrat anul trecut o crestere de 55,5% a veniturilor din primele brute subscrise, pana la 1,269 miliarde euro.

Afacerile consolidate ale Uniqa pe segmentul de asigurari de viata au avansat cu 13,6% pana la 2,465 miliarde euro, comparativ cu 2,170 miliarde euro in 2007.

Pe segmentul de asigurari de sanatate, Uniqa a inregistrat o crestere a afacerilor de 6,8%, pana la 970 milioane euro, potrivit rezultatelor preliminare.

Pe segmentul asigurarilor de proprietati si accidente, volumul primelor brute subscrise a urcat cu 7,7%, la 2,368 miliarde euro.

Uniqa activeaza pe piata romaneasca prin asiguratorul Unita, preluat de la Vienna Insurance Group. Tranzactia a fost anuntata in primavara anului trecut, fiind evaluata la aproape 200 milioane euro. Compania mai detine si 27% din actiunile Astra, pentru care a platit 10 milioane euro in 2005.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Pierderile UNIQA Asigurari au scazut cu 74%