KBC Group NV, al doilea grup de servicii financiare din Belgia, a anuntat ca va primi un ajutor de 2 miliarde euro (2,6 miliarde dolari) din partea guvernului flamand, pentru sporirea capitalului, dupa ce a afisat pierderi de aproximativ 2,5 miliarde euro in 2008, anunta Bloomberg.

Saptamana aceasta, Franta si Marea Britanie au acordat un al doilea ajutor financiar pentru banci, dupa ce primelele planuri implementate nu au sporit creditarea.

Directorul executiv al KBC, Andre Bergen, se afla sub presiuni pentru a creste capitalul, dupa ce actiunile s-au depreciat timp de sase sedinte la rand, in contextul in care jucatorii de pe piata au fost ingrijorati din cauza posibilitatii ca banca sa se confrunte cu pierderi si mai puternice, din cauza activelor riscante.

"Sprijinul guvernului flamand este cea mai buna alternativa pentru cresterea solventei", a declarat un analist, transmite NewsIn.

KBC a fost ultima institutie bancara comerciala majora din Belgia care a cerut ajutor guvernamental, in octombrie. La sfarsitul lunii decembrie 2008, KBC anuntase ca deprecierile de active din investitii structurate vor reduce castigurile din al patrulea trimestru cu circa 900 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si