Grupul financiar olandez ING a anuntat luni ca va disponibiliza 7.000 de angajati din toata lumea, in 2009, ca parte a unui plan de reducere a costurilor cu un miliard de euro, relateaza AFP.

Grupul "ia masurile necesare in contextul conditiilor economice actuale si schimbarilor continue de pe piata de profil", conform unui comunicat.

De asemenea, potrivit aceluiasi comunicat, ING vizeaza reducerea riscurilor si costurilor, in timp ce va spori activitatea concentrata asupra serviciilor de baza, de economii si investitii, potrivit NewsIn.

Conform unor rezultate preliminare, ING a avut pierderi nete de un miliard euro in 2008, in timp ce directorul executiv, Michel Tilmant, a demisionat luni, invocand "circumstantele extraordinare din ultimele luni".

ING a primit in 19 octombrie o injectie de capital de 10 miliarde euro din partea guvernului olandez, din cauza deprecierilor de active.

Grupul ING este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private, leasing si factoring prin: ING Bank Romania, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii.

ING estimeaza pierderi de 1 mld. euro in 2008


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri