ING Groep NV, cea mai mare companie olandeza de servicii financiare, va accepta garantii din partea statului si il va inlocui pe directorul executiv Michel Tilmant, dupa ce a anuntat ca va suferi pierderi pentru al doilea trimestru consecutiv.
ING a anuntat ca va transfera statului olandez riscurile privind 80% din titlurile de valoare garantate cu ipoteci, de 27,7 miliarde euro (35,9 miliarde dolari), pentru a limita orice depreciere viitoare a acestora, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

De asemenea, Michel Tilmant, directorul executiv ING, va demisiona fiind inlocuit de presedintele consiliului director, Jan Hommen, fost director financiar al grupului de electronice Philips, scrie Reuters.
Tilmant, director executiv din 2004, va demisiona imediat, in timp ce Hommen va prelua oficial conducerea ING pentru patru ani, dupa ce va fi numit in functie de catre actionari, pe 27 aprilie. Pana atunci, Eric Boyer va fi director executiv activ, informeaza un comunicat al grupului.

ING a estimat pierderi de 1 miliard de euro (1,3 miliarde dolari) in 2008 si a anuntat ca va afisa pierderi de 3,3 miliarde euro in al patrulea trimestru, inclusiv pierderi de 2 miliarde euro din portofoliul de credite structurate.

Totodata, ING a anuntat ca va reduce costurile cu 1 miliard de euro in 2009, prin concedierea a 7.000 de angajati, din cei 130.000 din toata lumea.

Pe langa disponibilizari, ING a anuntat ca nu va implementa serviciile ING Direct banking in Japonia, un proiect planuit pentru 2008, ce inca necesita aprobarea autortatilor de reglementare. Grupul va reevalua si sponsorizarea echipei Renault Formula One.

ING a primit in 19 octombrie o injectie de capital de 10 miliarde euro din partea guvernului olandez, din cauza deprecierilor de active.

Grupul ING este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private, leasing si factoring prin: ING Bank Romania, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri