Caterpillar Inc., cel mai mare producator mondial de buldozere si excavatoare, a anuntat ca va disponibiliza 20.000 de angajati, in contextul in care recesiunea a afectat cererea de echipamente.

Numarul angajatilor care urmeaza sa fie disponibilizati include si alte reduceri anuntate anterior, potrivit purtatorului de cuvant al companiei, Jim Dugan. Caterpillar are in vedere reducerea costurilor, in linie cu o scadere cu 25% a vanzarilor, informeaza un comunicat al companiei, potrivit NewsIn.

Profitul net a scazut la 661 milioane dolari, sau 1,08 dolari/actiune, in al patrulea trimestru, fata de 975 milioane dolari, sau 1,50 dolari/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Aproximativ 8.000 de persoane din totalul celor concediati sunt angajati contractuali, a spus Dugan. De asemenea, 5.000 de angajati detin pozitii de management. Caterpillar avea 112.887 de angajati la finalul lui 2008.

De asemenea, compania a estimat ca profitul din 2009 va ajunge la 2,50 dolari/actiune, excluzand unele articole exceptionale, potrivit prognozei unor analisti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si