Grupul american de produse farmaceutice Pfizer a anuntat achizitia companiei concurente Wyeth pentru 68 de miliarde de dolari, tranzactie prin care este infiintat un gigant al sectorului farmaceutic, cu o cifra de afaceri de 75 miliarde de dolari.

Conducerea celor doua companii s-a intrunit duminica pentru a discuta detaliile ofertei de preluare. Directorul executiv al Pfizer, Jeffrey Kindler, va conduce viitoarea companie, conform unor persoane apropiate situatiei, citate de Bloomberg, relateaza NewsIn.

Bank of America Corp., Barclays Plc, Citigroup Inc., Goldman Sachs Group Inc. si JPMorgan Chase & Co. sunt doar cateva dintre bancile cu care oficialii Pfizer au discutat in vederea contractarii unui imprumut pentru finantarea afacerii.

Noua companie va avea 130.000 de angajati, iar venitul anual va fi cu 55% mai mare decat cel al GlaxoSmithKline Plc, al doilea mare producator de medicamente, dupa Pfizer.

Ultima achizitie semnificativa din industria farmaceutica a avut loc in august 2004, cand Sanofi-Synthelabo SA a cumparat Aventis SA pentru 64,4 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si