Compania americana General Electric (GE) va suspenda productia din Ungaria timp de doua saptamani in februarie, ca urmare a scaderii comenzilor, anunta marti un comunicat al grupului, relateaza AFP.
"Activitatea de accesorii de iluminat GE Consumer and Industrial va suspenda productia de la uzina din Ungaria pentru doua saptamani in februarie", a indicat un comunicat al GE, care vorbeste despre o scadere a comenzilor de becuri electrice, in conditiile in care 98% din productie este exportata.

Ca sa evite disponibilizarile, compania ia in considerare sa introduca provizoriu saptamana de lucru de patru zile, masura in curs de a fi discutata cu reprezentantii angajatilor, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al GE, Erika Windisch.

In octombrie, General Electric anuntase ca va inchide una din cele noua uzine ale sale din Ungaria, ca va reduce productia de la alte sapte fabrici si ca va concedia 500 de salariati, ca sa faca fata concurentei de pe plan mondial.

Grupul american are 14.500 de salariati in Ungaria, dintre care 9.500 lucreaza la divizia Consumer and Industrial.

Economia ungara este foarte dependenta de exporturile sale, iar guvernul se asteapta la o scadere a economiei cu 2-3% anul viitor, din cauza conjuncturii mondiale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri