Guvernul canadian a anuntat marti un plan de relansare economica de 40 miliarde dolari canadieni (32,6 miliarde dolari americani), pe doi ani, pentru a scoate economia din recesiune, intr-un plan bugetar ce prevede un deficit de 63,5 miliarde dolari canadieni in urmatorii doi ani, scrie AFP.
Contrar tuturor asteptarilor, ministrul de finante Jim Flaherty a recunoscut, de asemenea, la prezentarea planului bugetar pentru anul urmator, ca tara va inregistra, la sfarsitul anului fiscal in curs, un deficit de 1,1 miliarde dolari canadieni (897 milioane dolari americani), primul din ultimii 11 ani.

Guvernul estima pana recent ca va inregistra un usor excedent in anul fiscal 2008-2009, ce se incheie pe 31 martie, scrie NewsIn.

Pentru anul 2009-2010, ce incepe in aprilie, ministrul prevede un deficit de 33,7 miliarde dolari canadieni, ce se va reduce la 29,8 miliarde dolari in 2010-2011.

"Nu vom avea un deficit permanent sau pe termen lung", a asigurat ministrul la prezentarea bugetului pe care mizeaza guvernul conservator minoritar.

"In contextul recesiunii mondiale, guvernul canadian va oferi sumele necesare pentru stimularea economiei si va investi sumele necesare pentru a asigura prosperitatea viitoare", a subliniat ministrul.

"Pentru a finanta acest plan de actiune, guvernul a ales in mod deliberat sa accepte adancirea deficitului bugetar pe termen scurt", a adaugat acesta.

Planul include scutiri de taxe pentru canadienii cu venituri mici si mijlocii, si cheltuieli in infrastructura de circa 12 miliarde dolari in urmatorii doi ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri