Guvernul german ar putea prelua o participatie de 70% la Hypo Real Estate Holding AG, institutia de creditare care a primit deja doua injectii de capital din partea statului, au anuntat trei persoane apropiate situatiei, scrie Bloomberg.

In cazul in care actiunea ar avea succes, Hypo Real Estate ar deveni prima banca nationalizata, din ultimii 80 de ani, potrivit declaratiilor lui Wolfgang Gerke, director al Scolii de Finante si Management din Frankfurt
Colapsul din 1931 al Danat Bank a fost "propriul nostru Lehman Brothers", a declarat Gerke.

"Din pacate, se pare ca am uitat lectia", a mai spus acesta.

Planul analizat de Ministerul Finantelor, pentru a acorda guvernului pachetul de actiuni majoritar, va diminua valoarea titlurilor detinute de investitori, inclusiv o participatie de 25% detinuta de compania J.C. Flowers Co., cu sediul central in Statele Unite, potrivit declaratiilor surselor ramase sub anonimat, scrie NewsIn.

Hypo Real a fost fondata in octombrie dupa ce divizia sa Depfa Bank Plc, cu sediul central la Dublin, nu a putut sa aiba acces la lichiditati, in contextul inghetarii pietei creditelor. De atunci, aceasta a primit 92 miliarde euro (121 miliarde dolari) in garantii pentru imprumuturi si linii de creditare.

Guvernul ar putea primi intre 70 si 80% din pachetul de actiuni al bancii, in cazul in care injecteaza pana la 10 miliarde euro, aceeasi suma transferata bancii Commerzbank AG luna aceasta pentru un pachet de 25% plus o actiune, potrivit unui analist.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | Brazilia șterge toate datele privind epidemia de pe platforma oficială
Setari Cookie-uri