Subsidiara celui mai mare retailer mondial a planificat crearea a 7.000 de locuri de munca in Marea Britanie si a anuntat ca va atribui in plus 3.000 de locuri de munca, in prezent vacante, unor oameni care sunt in somaj de mai mult de sase luni.

Criza economica mondiala ar putea trimite in somaj pana la 51 de milioane de persoane, daca situatia continua sa se deterioreze, au avertizat, pe de alta parte, reprezentantii Biroului International al Muncii (BIM), in raportul despre piata muncii in 2009.

"Comparativ cu 2007, numarul somerilor ar putea creste pe plan mondial cu 18-30 de milioane si chiar cu 51 de milioane, daca situatia continua sa se deterioreze", afirmau reprezentantii Biroului International al Muncii, potrivit NewsIn.

Citeste si:

In conformitate cu acest ultim scenariu, cel mai nefavorabil, numarul somerilor de pe plan mondial ar putea avansa la 230 de milioane, comparativ cu 190 de milioane in 2008 si 179 de milioane in 2007, estimeaza BIM.

Asda, care impreuna cu firmele concurente Tesco, Sainsbury si Morrison umple cosurile de cumparaturi ale trei sferturi dintre britanici, prevede deschiderea a inca noua magazine alimentare, a cinci magazine de produse nealimentare si extinderea a 15 puncte de vanzare existente, un program ce va crea locuri de munca pentru 3.700 de persoane.

Acestui cuantum i se vor adauga 2.000 de locuri de munca create cu dezvoltarea site-ului Asda.com, 1.000 de noi locuri de munca sunt prevazute in cadrul cresterii organice a grupului si alte 120, planificate cu dezvoltarea farmaciilor si a magazinelor de optica, precizeaza cotidianul financiar francez, pe pagina sa de internet.