AstraZeneca, al doilea producator de farmaceutice din Marea Britanie, a afisat o scadere cu 1,4% a profitului din trimestrul al patrulea si a estimat ca anul acesta nu va inregistra nicio crestere a vanzarilor, potrivit Bloomberg.

Profitul net al AstraZeneca a scazut la 1,25 miliarde dolari, adica 86 de centi/actiune, fata de 1,27 miliarde dolari, respectiv 86 centi/actiune, ce reprezinta castigul din perioada echivalenta a anului trecut. Castigurile producatorului de farmaceutice au depasit asteptarile analistilor, mai scrie Bloomberg.

AstraZeneca a diminuat costurile, in incercarea de a salva o suma anuala de 1,4 miliarde dolari pana in 2010, dupa cum arata NewsIn. In noiembrie, AstraZeneca anuntase ca va concedia 1.400 de salariati pana in 2013, suplimentar fata de cei 7.600 de oameni -11% din forta de munca a companiei- ce vor fi disponibilizati pana in 2010, potrivit unui plan anuntat anterior de reducere a costurilor.

Actiunile companiei britanice au avut anul trecut una dintre cele mai bune evolutii dintre producatorii europeni de farmaceutice, dupa indepartarea amenintarilor privitoare la competitie de pe piata genericelor pentru medicamentul Symbicort impotriva astmului si pentru Seroquel, folosit in tratamentul unor afectiuni psihice.

Cu toate acestea, produsele companiei sunt printre cele mai expuse din intreaga industrie la a fi copiate in urmatorii sase ani, potrivit unei note a analistului Tim Anderson de la Sanford C. Bernstein. Ca urmare a acestui aspect, cresterea AstraZeneca se va tempera probabil incepand din 2011, a mai spus analistul citat de Bloomberg.

Actiunile AstraZeneca s-au ieftinit cu 3,6% in sedinta de tranzactionare de pe piata londoneza.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Ce impact are asupra României retragerea finanţării OMS de către SUA
Setari Cookie-uri