O sursa avizata a declarat, de asemenea, ca UniCredit, cea mai mare institutie de creditare din Europa emergenta, ia in considerare posibilitatea de a cere ajutoare de stat in Italia si Polonia.

Profumo a spus ca UniCredit, a doua banca din Italia dupa valoarea de piata, "se gandeste la sprijinul statului ca asigurare impotriva unor evenimente imprevizibile", scrie Handelsblatt, in rezumatul interviului ce va fi publicat astazi, scrie NewsIn.

"Totusi, problema este ca prin ajutoarele de stat competitia a devenit foarte inegala. Mai mult decat atat, unii dintre concurentii nostri contabilizeaza aceste ajutoare sub forma de capital, altii nu. Ar trebui sa existe reglementari clare la nivel european in aceasta chestiune", a spus seful UniCredit.

"Daca va trebui sa cerem totusi ajutoare de stat de undeva, luam in calcul Austria de exemplu, din cauza riscurilor din statele europene estice invecinate", a spus Profumo, potrivit unei copii a rezumatului interviului, detinuta de Reuters.

Citeste si:

Erich Hampel, seful diviziei Bank Austria a UniCredit, a spus saptamana trecuta ca va decide in primul trimestru daca sa ceara fonduri din pachetul pentru stabilitatea sectorului bancar al statului austriac.

UniCredit este cea mai expusa dintre bancile italiene la pietele internationale, iar criza creditelor a creat presiuni asupra cotatiei titlurilor bancii.

UniCredit face o majorare de capital de 6 miliarde euro, ce include o emisiune de titluri de 3 miliarde euro ce a fost finalizata la sfarsitul saptamanii trecute.