OTP Bank, cea mai mare banca din Ungaria, a anuntat ca nu se afla sub presiune pentru a-si vinde din subsidiare, incluzand si divizia din Ucraina.
Anuntul a venit ca reactie la relatari de presa, care indicau ca OTP ia in considerare vanzarea subsidiarei din Ucraina.

"OTP Bank monitorizeaza si evalueaza in mod continuu oportunitati de tranzactii, dar subliniaza ca nu exista vreo presiune pentru a vinde", se arata intr-un comunicat al bancii.

Mai devreme, portalul financiar ungar portfolio.hu relata, fara a mentiona surse, ca OTP a pus subsidiara din Ucraina pe lista de vanzari, scrie NewsIn.

OTP a precizat ca subsidiara din Ucraina, CJSC OTP Bank, se numara printre cele mai bine pozitionate banci de pe piata ucraineana, dupa portofoliul pe care il are, si ca portofoliul corporate este diversificat in mod corespunzator.

Divizia ucraineana a OTP a inregistrat un profit de 51,03 milioane dolari in primele noua luni din 2008, veniturile din dobanzi si comisioane raman dinamice, iar marjele au crescut, a subliniat OTP.

Banca ungara a mai aratat ca divizia sa de cercetare se asteapta ca hrivna ucraineana, care s-a depreciat puternic in utimele luni, sa se stabilizeze in apropiere de nivelul de 8 hrivne/dolar.

Datoria publica externa a Ucrainei este scazuta, iar rezervele valutare de a banca centrala si imprumutul acordat de FMI acopera intreaga datorie a statului si creantele asupra economiei ucrainene, a mentionat OTP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri