Marea Britanie va fi mai afectata decat restul statelor dezvoltate de catre cea mai severa recesiune din ultimii 60 de ani, potrivit unor estimari ale economistilor Fondului Monetar International (FMI), relateaza Times Online.

FMI estimeaza ca economia Marii Britanii se va comprima cu 2,8% anul acesta, dublu fata de asteptarile initiale si peste prognoza ce arata o scadere cu 2% a produsului intern brut (PIB) al statelor dezvoltate, in 2009, scrie NewsIn.

Premierul Gordon Brown subliniase in repetate randuri ca Marea Britanie poate face fata incetinirii economice mai bine decat majoritatea statelor. Prognoza FMI-ului sugereaza ca recesiunea din Regat va fi mai severa decat cea din Statele Unite, Italia, Franta si alte natiuni.

In noiembrie, ministrul de finante Alistair Darling estimase ca economia va creste din nou la cel putin 1,5% in 2010, dar FMI-ul arata ca recuperarea ar fi de numai 0,2%.

Anul acesta este asteptata o crestere de numai 0,5%, in contextul in care "amploarea si propagarea crizei financiare actuale a dus la incertitudini economice mondiale". Aceasta ar marca cea mai mica rata de crestere de la Al Doilea Razboi Mondial.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si