Produsul intern brut (PIB) al Statelor Unite a scazut mult mai drastic fata de asteptari in trimestrul al patrulea, in declin anual de 3,8%, ceea ce reprezinta cea mai ampla temperare a cresterii economice americane din primul trimestru din 1982, potrivit statisticilor, scrie AFP.
In primul trimestru din 1982, cresterea economica a Statelor Unite se temperase cu 6,4%. Pentru ultimul trimestru al anului trecut, analistii mizau pe o scadere a PIB-ului cu 5,4%, potrivit NewsIn.

Este al doilea trimestru consecutiv de scadere a PIB-ului, dupa cea cu 0,5% din trimestrul anterior. Doar in toamna-iarna 1990-1991 au mai fost inregistrate doua trimestre consecutive de scadere a cresterii, in conformitate cu cifrele Departamentului Comertului din Statele Unite.

In intregul an 2008, economia SUA a crescut cu 1,3%, dupa ce in 2007 avansase cu 2%.

Potrivit NBER, institutia care se ocupa cu identificarea oficiala a datelor privind ciclurile economice din Statele Unite, economia americana a intrat in recesiune in decembrie 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri