Guvernul irlandez vrea sa injecteze 8 miliarde euro (10,3 miliarde dolari) in cele mai mari banci ale tarii, precum si sa absoarba o parte din creditele neperfomante ale celor doua insitutii, a spus o persoana apropiata situatiei, citata de Reuters.

Planul de recapitalizare, ce ar putea fi anuntat in cursul saptamanii, dubleaza suma initiala ce urma sa fie investita in Allied Irish Banks (AIB) si Bank of Ireland.

Ministrul de finante, precum si reprezentantii AIB si Bank of Ireland au refuzat sa comenteze. Banii ar urma sa fie impartiti egal intre cele doua banci, conform aceleiasi surse, relateaza NewsIn.

In decembrie, guvernul a anuntat ca va injecta cate doua milioane de euro in fiecare banca, prin cumpararea de actiuni preferentiale, ceea ce acorda guvernului dreptul de a se implica in “chestiunile importante”.

Irlanda a fost una dintre primele tari care au reactionat la criza creditelor, cu garantii pe doi ani pentru active bancare de 440 miliarde euro (583,7 miliarde dolari), dar nu a salvat si nici nu a nationalizat vreo banca.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si