Sistemul monedei unice europene va atinge intregul potential in urmatorii ani, iar euro va fi adoptat de mai multe tari, a spus Jose Manuel Gonzalez-Paramo, membru in boardul BCE, citat de Reuters.
Gonzalez-Paramo a declarat, la deschiderea unei expozitii in Barcelona dedicate aniversarii euro, ca moneda unica este considerata una din cele mai importante din lume, arata NewsIn.

"Ne uitam cu incredere in viitor spre aniversarile ce vor veni, care vor fi marcate de consolidarea maxima a euro si de adoptarea sa de catre noi state membre", a spus Gonzalez-Paramo, potrivit unui text al declaratiei publicat de Banca Centrala Europeana (BCE).

Pana in prezent, 16 state au adoptat moneda unica, dupa intrarea Slovaciei in zona euro, incepand cu 1 ianuarie 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri