Oficialii din Kazahstan au anuntat ca vor nationaliza doua banci importante, in contextul in care criza globala financiara a afectat cea mai mare economie din Asia Centrala, relateaza Reuters.
Guvernul va cumpara 78,14% din pachetul de actiuni al celei mai mari banci kazahe, BTA, potrivit declaratiilor presedintelui autoritatii de reglementare financiara, Yelena Bakhmutova.

BTA are active totale de 28 miliarde dolari si, precum majoritatea bancilor nationale, a fost afectata sever de criza globala a creditelor, care a dus la incetinirea cresterii economice, ce depasea odata 10%, scrie NewsIn.

Premierul Karim Masimov a anuntat ca Kazahstanul ar putea vind o parte din actiunile BTA dupa incheierea tranzactiei, adaugand ca poarta discutii cu banca rusa Sberbank in aceasta privinta.

Kairat Kelimbetov, presedintele holdingului de stat Samruk-Kazyna, a declarat ca guvernul va transfera 1,75 miliarde dolari care BTA, ca parte din planul de preluare a acesteia.

Separat, oficialii guvernamentali au anuntat ca vor sa salveze o alta banca afectata de criza, Alliance Bank, cea de-a patra banca kazaha, prin cumpararea a 76% din actiunile acesteia, pentru o suma simbolica de mai putin de un dolar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri