Producatorul austriac de otel Voestalpine a coborat luni perspectiva de profit pe intregul an fiscal 2008/2009, invocand "o scadere masiva" a cererii in al patrulea trimestru, fara a face previziuni asupra mediului de anul viitor, informeaza Reuters.

Compania va afisa rezultatele pe al treilea trimestru fiscal, incheiat in decembrie, pe 25 februarie si a anuntat ca asteapta o scadere cu 10% a castigurilor inainte de dobanzi si taxe (EBIT).

Anterior, compania estimase castiguri inainte de taxe si dobanzi in linie cu rezultatele din anul anterior, de 1,15 miliarde euro (1,48 miliarde dolari), scrie NewsIn.

"Rezultatele slabe din al treilea trimestru au ca principala cauza scaderea puternica a cererii in toate sectoarele, in afara de cele de infrastructura feroviara si sectoarele energetice", anunta un comunicat al
companiei.

De asemenea, compania s-a confruntat si cu cresterea preturilor si costuri ridicate ale materialelor. Voestalpine a mai subliniat ca EBITDA pentru 2008/2009 vor scadea cu cu 5%, in timp ce nu poate formula o ipoteza asupra rezultatelor din anul urmator, din cauza instabilitatii de pe piata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
General Turbo reduce cu o treime numarul de salariati