BP Plc, cea de-a doua companie petroliera din Europa, a afisat primele pierderi trimestriale din ultimii sapte ani, in contextul in care recesiunea globala a dus la ieftinirea puternica a petrolului, informeaza Bloomberg.
Compania a afisat pierderi de 3,3 miliarde dolari, in al patrulea trimestru, fata de profitul de 4,4 miliarde dolari, in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei al carei sediu central se afla la Londra. Excluzand articolele speciale, castigurile au fost sub estimarile analistilor, anunta NewsIn.

Presedintele executiv al BP, Tony Hayward, a anuntat saptamana trecuta ca pretul petrolului intre 60 si 80 dolari/baril este "potrivit" pentru mentinerea investitiilor. Petrolul s-a tranzactionat cu 40,54 dolari/baril.

"Pretul scazut al petrolului si marja scazuta de rafinare au afectat rezultatele financiare", a declarat un analist inaintea publicarii datelor.

Excluzand articolele exceptionale, profitul companiei s-a ridicat la 2,6 miliarde dolari, fata de 3 miliarde dolari, profit estimat de analistii chestionati de Bloomberg.

De asemenea, in acelasi context, Exxon Mobil Corp, cea mai mare companie din lume listata la bursa, a anuntat saptamana trecuta o scadere cu 33% a profitului net din al patrulea trimestru, in timp ce pierderile grupului Royal Dutch Shell Plc, cea mai mare companie petroliera din Europa, s-au ridicat la 2,81 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri