Nancy Killefer, nominalizata de Barack Obama pentru a superviza bugetul si a se ocupa de reforma cheltuielilor, si-a retras nominalizarea, a anuntat marti Casa Alba, relateaza Reuters.

"S-a retras si am acceptat decizia", a spus un purtator de cuvant.

Presa americana a informat ca Nancy Killefer s-a retras din cauza unor probleme legate de taxe.
Purtatorul de cuvant a refuzat sa comenteze.

Barack Obama l-a nominalizat pe senatorul republican Judd Gregg pentru functia de secretar al comertului si a cerut ca acesta sa fie confirmat rapid de Senat, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

Senator respectat si negociator cu experienta, Gregg, in varsta de 61 de ani, este seful republicanilor din Comisia pentru buget a Senatului si ar putea ajuta administratia democrata sa isi atinga obiectivul de a trece peste diviziunile partizane din Congres si a construi o politica de consens.

"Presedintele intentioneaza sa il nominalizeze pe senatorul Gregg ca secretar al comertului", a declarat anterior un oficial de la Casa Alba, sub acoperirea anonimatului.

Gregg l-ar putea ajuta pe Obama sa invinga rezistenta republicanilor la planul sau de 800 de miliarde de dolari pentru stimularea economiei, pe care noul presedinte face eforturi pentru a-l trece prin Congres.

Gregg are reputatia unui conservator din punct de vedere al politicii fiscale, fiind respectat de politicienii din ambele partide. El a ajutat la conceperea planului de salvare pentru Wall Street de anul trecut si este unul dintre putinii republicani care a votat pentru alocarea celei de a doua jumatati a planului de sustinere financiara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Casa Alba ar putea renunta la "Loteria Vizelor"