Furtuna Klaus, care a afectat sud-vestul Frantei in 24 ianuarie, va costa intre un miliard si 1,4 miliarde de euro companiile de asigurare, a declarat marti Bernard Spitz, pesedintele Federatiei franceze a Companiilor de Asigurare (FFSA), citat de AFP.

"Suma va depasi un miliard de euro. Va fi intre unul si 1,4 miliarde", a spus Spitz dupa o intalnire cu ministrul economiei Christine Lagarde, consacrata masurilor exceptionale implementate dupa furtuna, scrie NewsIn.

"In opt zile, au fost inregstrati 400.000 de sinistrati. In cele din urma, numarul lor va fi intre 400.000 si 600.000", a adaugat el.

Autoritatile au decretat starea de catastrofa naturala in noua departamente din sud-vestul tarii afectate de Klaus. Astfel, orice persoana care are o asigurare a locuintei, automobilului sau companiei sale primeste automat despagubiri pentru pagubele provocate de inundatii, de torente de noroi sau de seceta.

In 1999, dupa furtunile Lothar si Martin, care au afectat Franta, companiile de asigurare le-au platit clientilor sapte miliarde de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si