Furtuna Klaus, care a afectat sud-vestul Frantei in 24 ianuarie, va costa intre un miliard si 1,4 miliarde de euro companiile de asigurare, a declarat marti Bernard Spitz, pesedintele Federatiei franceze a Companiilor de Asigurare (FFSA), citat de AFP.
"Suma va depasi un miliard de euro. Va fi intre unul si 1,4 miliarde", a spus Spitz dupa o intalnire cu ministrul economiei Christine Lagarde, consacrata masurilor exceptionale implementate dupa furtuna, scrie NewsIn.

"In opt zile, au fost inregstrati 400.000 de sinistrati. In cele din urma, numarul lor va fi intre 400.000 si 600.000", a adaugat el.

Autoritatile au decretat starea de catastrofa naturala in noua departamente din sud-vestul tarii afectate de Klaus. Astfel, orice persoana care are o asigurare a locuintei, automobilului sau companiei sale primeste automat despagubiri pentru pagubele provocate de inundatii, de torente de noroi sau de seceta.

In 1999, dupa furtunile Lothar si Martin, care au afectat Franta, companiile de asigurare le-au platit clientilor sapte miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri