Presedintele american Barack Obama va impune un plafon de 500.000 de dolari anual pentru salariile obtinute de directorii de companii care primesc fonduri in cadrul planului de salvare a sectorului economic.
Un oficial din administratia Obama a declarat ca noile reguli le cer bancilor si altor companii care vor accesa fonduri oferite de Guvern sa respecte acest plafon. De asemenea companiile care au primit astfel de fonduri inainte vor trebui sa fie de acord cu o supraveghere mai stricta si sa dovedeasca faptul ca au recpectat restrictiile impuse deja privind salariile directorilor, anunta Reuters, conform NewsIn.

Obama si secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, urmau sa sustina o conferinta de presa la Casa Alba la ora locala 11.00 (18.00 ora Romaniei).

Presedintele american a criticat dur directorii de pe Wall Street pentru ca au incasat bonusuri mari in conditiile in care sistemul financiar este in pragul colapsului.

"Vom stabili niste conditii foarte clare", a declarat Obama, intr-un interviu acordat CNN. "Este o abordare rezonabila.
Nu este preluare de catre Guvern", a dat el asigurari.

Bancile care au primit fonduri in cadrul planului de salvare a sectorului financiar sunt supuse deja unor limite privind veniturile directorilor lor, dar acestea sunt considerate drept foarte relaxate. Noile reguli le vor permite actionarilor sa aiba un cuvant mai important de spus in ceea ce priveste banii platiti directorilor companiilor. De asemenea, ele vor presupune mai multa transparenta in cazul unor cheltuieli precum avioane private, organizari de petreceri, renovarea birourilor sau organizarea de conferinte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri