BCE a mentinut dobanda cheie la 2%

Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut dobanda cheie la nivelul de 2%, in conformitate cu asteptarile analistilor care estimau ca BCE va face o pauza in sirul de decizii de relaxare a politicii monetare, in contextul deteriorarii economiei zonei euro.

BCE a coborat dobanda de politica monetara cu 2,25 de puncte procentuale din octombrie. Dupa decizia de scadere a dobanzii cheie cu jumatate de punct procentual din 15 ianuarie, seful institutiei cu sediul la Frankfurt, Jean-Claude Trichet, indicase ca sedinta din februarie nu va fi importanta in ceea ce priveste politica monetara.

Un total de 82 dintre cei 85 de analisti care au participat la un sondaj Reuters au spus ca BCE va mentine dobanda cheie, si acelasi numar de analisti au estimat ca BCE va lua o noua decizie de relaxare a politicii monetare in martie.

Jucatorii de pe pietele financiare au mizat, de asemenea, pe o pauza in deciziile de relaxare a politicii monetare, estimand in schimb ca o astfel de hotarare va fi luata luna viitoare, scrie NewsIn.

Trichet va explica motivatiile deciziei consiliului guvernatorilor la o conferinta de presa, iar analistii vor cauta semnale cu privire la amploarea viitoarei decizii a institutiei cu sediul la Frankfurt.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri