Numarul de muncitori din Statele Unite care au inaintat noi cereri de ajutor de somaj a crescut saptamana trecuta pana la un nivel maxim al ultimilor 26 de ani, potrivit datelor guvernamentale, care semnaleaza o deteriorare rapida a situatiei economice.
Astfel, datele guvernamentale arata ca numarul de cereri de ajutor de somaj din SUA a crescut in saptamana incheiata in 31 ianuarie cu 35.000, pana la un nivel ajustat sezonier de 626.000, neatins din octombrie 1982, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

In saptamana precedenta, 591.000 de americani inaintasera cereri de ajutor de somaj.

Media ultimelor patru saptamani, o masura considerata mai reprezentativa deoarece elimina volatilitatea saptamanala, a numarului de cereri de ajutor de somaj a urcat la 582.250, cel mai inalt nivel din decembrie 1982.

Pe de alta parte, Departamentul american al Muncii a anuntat ca productivitatea muncii a crescut in trimestrul al patrulea din 2008 la o rata anuala de 3,2%, de la 1,5% in trimestrul anterior, companiile reducand numarul de ore de lucru, pentru a se adapta inrautatirii climatului economic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri