Warren Buffett, cel mai bogat om din lume si proprietarul companiei de asigurari Berkshire Hathaway, adauga inca doua companii la “colectia” sa de companii importante din care fac parte grupuri precum General Electric, Coca-Cola, Goldman Sachs, Budweiser si Mars.
Unul dintre cei mai mari producatori de motociclete, Harley-Davidson, si al doilea reasigurator din lume, Swiss Re, companii cu pierderi masive in trimestrul al patrulea, vor beneficia de o injectie de capital din partea Berkshire Hathaway.

“Oracolul din Omaha”, cum este numit Warren Buffett, va injecta 3 miliarde franci elvetieni (2,6 miliarde dolari) în Swiss Re, actiune ce i-ar putea acorda miliardarului 30% din pachetul de actiuni al grupului.

Buffet, care detine deja 3% din Swiss Re, va cere companiei elvetiene o dobanda de 12% pe o perioada de trei ani.

Reasiguratorul elvetian a afisat pierderi dupa plata taxelor de aproximativ 1 miliard franci elvetieni si a recunoscut ca situatia financiara a fost afectata de criza creditelor.

Directorul executiv al Swiss Re, Jacques Aigrain, a declarat ca "este dezamagit de rezultatele neauditate, ultimele 12 luni".

De asemenea, unul dintre cei mai cunoscuti producatori de motociclete, Harley Davidson, a primit un pachet de salvare in valoare de 600 milioane dolari de la Berkshire Hathaway (300 milioane) si Davis Selected Advisors, cel mai mare actionar al grupului.

Potrivit acordului incheiat intre constructorul de motociclete si Berkshire Hathaway, Harley este nevoit sa plateasca o rata anuala a dobanzii de 15% pentru aceasta investitie. Cuponul de obligatiuni este dublu fata de rata pe care o primesc investitorii in urma cumpararii unor obligatiuni cu rating foarte scazut.
Vanzarile de obligatiuni ofera producatorului de motociclete posibilitatea de a acoperi pierderile inregistrate in trimetrul al patrulea. De asemenea, in urmatorii doi ani, Harley va disponibiliza 1.100 de angajati sau 12% din forta sa de munca.

La inceputul lui 2008, Berkshire achizitiona actiuni in valoare de opt miliarde dolari de la Goldman Sachs Group si General Electric, primind 300 milioane dolari si o dobanda anuala de 10%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri