Profitul Western Union a scazut cu 2% in T4

Compania de transferuri financiare Western Union a afisat o scadere cu 2% a profitului net din trimestrul al patrulea, la 240 milioane dolari, comparativ cu perioada echivalenta a anului anterior, in contextul scaderii cererii de transferuri de bani, potrivit raportului financiar al firmei.

Cu excluderea restructurarilor din ultimele trei luni ale anului, profitul net al Western Union a avansat cu 7%, comparativ cu aceeasi perioada din 2007.

Castigurile pe actiune ale companiei au fost de 0,34 dolari, in crestere cu 6%, raportat la acceasi perioada de anul trecut. De asemenea, castigurile pe actiune au fost de 0,37 dolari, in avans cu 16%, cu excluderea costurilor legate de restructurarile din ultimul trimestru al lui 2008.

Veniturile consolidate globale ale Western Union au fost de 1,3 miliarde dolari, in scadere cu 1%, fata de 2007.
Pentru intregul an, profitul net al Western Union a fost de 919 milioane dolari, in crestere cu 7%, respectiv cu 11% cu excluderea costurilor restructurarii, iar numarul total de unitati al firmei a urcat la sfarsitul anului la 375.000, scrie NewsIn.

Directorul executiv al Western Union, Christina Gold, a declarat ca evolutia veniturilor din ultimul trimestru al anului trecut a fost afectata de diminuarea cererii de transferuri de bani si de plati de facturi, in contextul situatiei economice globale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri