Banca Mondiala si Germania vin in ajutorul microcreditarii

Banca Mondiala (BM) si statul german au anuntat joi ca aloca 500 de milioane de dolari pentru sustinerea institutiilor ce acorda microcredite, care se confrunta cu dificultati in ceea ce priveste refinantarea, ca urmare a crizei financiare mondiale, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Dispozitivul ar trebui sa finanteze mai mult de o suta de institutii de microcreditare din 40 de tari si sa permita deblocarea de credite pentru circa 60 de milioane de oameni cu venituri mici, din cele mai sarace regiuni ale lumii, potrivit unui comunicat al Bancii Mondiale.

Programul a fost elaborat de Societatea financiara internationala - IFC -, institutie a Bancii Mondiale insarcinata cu operatiunile din sectorul privat si de KfW, organismul financiar al statului german.

"Microfinantarea are un rol esential in accesul celor mai defavorizati oameni la serviciile financiare", a declarat presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick.

"Trebuie sa facem in asa fel incat cei care au contribuit cel mai putin la criza financiara mondiala sa nu devina principalele victime ale acesteia", a declarat, la randul sau, ministrul german al dezvoltarii, Heidemarie Wieczorek-Zeul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri