Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) a anuntat ca departamentul institutiilor financiare din California a inchis County Bank of Merced, iar FDIC a fost numita administrator judiciar.

County Bank, care avea 39 de unitati, detinea active de 1,7 miliarde dolari si depozite de 1,3 miliarde dolari, potrivit autoritatilor de reglementare, potrivit NewsIn.

Westamerica Bank of San Rafael din California va prelua toate depozitele bancii falimentare.

FDIC a mai anuntat ca a devenit administrator judiciar pentru Alliance Bank din California si ca a incheiat un acord cu o subsidiara a Zions Bancorp, California Bank & Trust, pentru preluarea tuturor depozitelor acesteia.

Citeste si:

Alliance Bank, care a fost inchisa de departamentul institutiilor financiare din California – California Department of Financial Institutions -, avea active de 1,14 miliarde dolari si depozite de 951 milioane dolari.

Autoritatile de reglementare au spus ca a mai dat faliment si FirstBank Financial Services. Toate depozitele bancii din statul Georgia vor fi preluate de Regions Bank of Birmingham (Alabama), a mai anuntat FDIC, care a preluat administrarea judiciara a FirstBank.

FirstBank Financial Services
avea active de circa 337 milioane dolari si depozite de 279 milioane dolari la sfarsitul lui 2008.

Anul trecut 25 de banci au fost puse sub sechestrul autoritatilor, comparativ cu doar 3, in 2007.