Strauss-Kahn a spus ca fondul are nevoie de o infuzie de capital pentu a continua sa sustina economiile ce se confrunta cu probleme si a indicat ca tarile dezvoltate trec din recesiune in plina depresiune economica, accentuand temerile legate de gravitatea crizei in tarile bogate.

Fondul a ajutat o serie de state, printre care Islanda, Letonia si Pakistan, insa reprezentantul FMI a spus ca multe alte tari vor solicita sprijin in lunile urmatoare.

"In prezent, resursele FMI sunt suficiente pentru a face fata situatiei, insa, pentru ca ne confruntam cu o criza economica, nevoia ar putea fi mult mai mare decat in trecut", a explicat acesta.

Citeste si:

"Trebuie sa intervenim in Asia, Africa, Europa Centrala, America Latina si poate si in alte regiuni. Nu pot sa promit ca peste sase sau opt luni vom avea rezerve suficiente", a subliniat Strauss-Kahn.
Fondul face apel la tarile cu mari excedente bugetare si cu rezerve valutare masive sa doneze banii pentru ajutarea economiilor afectate.

FMI cauta solutii pentru sustinerea economiilor emergente ce au fost afectate de situatia din pietele mondiale, in ciuda politicilor solide.

"Fondul ia in considerare modul in care poate oferi sustinere unor tari precum Polonia, ce au o politica solida si fundamente economice puternice", a declarat David Hawley, purtator de cuvant al FMI.