Fondul Monetar International (FMI) ar putea ramane fara bani pentru combaterea crizei financiare, in urmatoarele sase luni, a avertizat directorul institutiei, Dominique Strauss-Kahn, care a spus ca fondul necesita o infuzie urgenta de capital pentru continuarea activitatii, relateaza Telegraph, citat de NewsIn.

Strauss-Kahn a spus ca fondul are nevoie de o infuzie de capital pentu a continua sa sustina economiile ce se confrunta cu probleme si a indicat ca tarile dezvoltate trec din recesiune in plina depresiune economica, accentuand temerile legate de gravitatea crizei in tarile bogate.

Fondul a ajutat o serie de state, printre care Islanda, Letonia si Pakistan, insa reprezentantul FMI a spus ca multe alte tari vor solicita sprijin in lunile urmatoare.

"In prezent, resursele FMI sunt suficiente pentru a face fata situatiei, insa, pentru ca ne confruntam cu o criza economica, nevoia ar putea fi mult mai mare decat in trecut", a explicat acesta.

"Trebuie sa intervenim in Asia, Africa, Europa Centrala, America Latina si poate si in alte regiuni. Nu pot sa promit ca peste sase sau opt luni vom avea rezerve suficiente", a subliniat Strauss-Kahn.
Fondul face apel la tarile cu mari excedente bugetare si cu rezerve valutare masive sa doneze banii pentru ajutarea economiilor afectate.

FMI cauta solutii pentru sustinerea economiilor emergente ce au fost afectate de situatia din pietele mondiale, in ciuda politicilor solide.

"Fondul ia in considerare modul in care poate oferi sustinere unor tari precum Polonia, ce au o politica solida si fundamente economice puternice", a declarat David Hawley, purtator de cuvant al FMI.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Republica Moldova ar putea lua o pauza in colaborarea cu FMI