Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, le-a cerut tarilor din UE sa evite recurgerea la protectionism in conditiile crizei, intr-un moment in care Franta este criticata in acest sens prin planul sau pentru industria auto.
"Este foarte important ca la cel mai inalt nivel sa avem o abordare comuna, care sa respecte principiile UE, si sa rezistam tentatiei protectionismului, atat fata de exterior, cat si fata de interior", declara Barroso, citat de NewsIn.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a fost acuzat de presedintia ceha a UE ca cedeaza protectionismului, prin planul sau de ajutor pentru sectorul auto national, ce conditioneaza unele ajutoare de mentinerea activitatii in tara.

Premierul ceh Mirek Topolanek a criticat "recentele demersuri si declaratii selective si protectioniste, facute de presedintele francez".

Ministrul francez al economiei, Christine Lagarde, a respins acest repros luni seara, la Bruxelles, unde participa la o reuniune cu colegii ei din zona euro. "Nu exista tendinte protectioniste" in acest plan pentru sectorul auto, a subliniat ea.

"Se incearca focalizarea pe cercetare, pe dezvoltare, pe calitatea masinilor noastre si au fost negociate puncte cu constructorii auto, care prevad mai ales sa nu fie inchise fabrici si ca ei sa faca tot posibilul pentru a evita concedierile", a explicat ea.

"Stiu ca uneori, in vremuri de criza, exista tendinta de a dori sa actionezi in mod izolat. Este o greseala. Vrem ca Uniunea cu 27 de membri sa actioneze cat se poate de unit", a mai spus Barroso.

Cehia a anuntat luni ca vrea sa convoace un summit extraordinar luna aceasta cu sefii de state si de guverne din UE pe tema crizei economice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri