Inaintea anuntului, BBC arata ca RBS se pregateste sa anunte concedierea a 2.000 de salariati.
RBS este pe cale de a fi detinuta in proportie de aproape 70% de statul britanic, ca urmare a planurilor guvernamentale de salvare a sectorului bancar, lansate in noiembrie si ianuarie, scrie NewsIn, citand AFP.

Royal Bank of Scotland a fost grav afectata de criza creditelor, dupa ce a achizitionat in 2007, la un pret greu, impreuna cu grupurile bancare Fortis si Santander, banca olandeza concurenta ABN Amro.

Marti, fostii sefi ai bancii, Tom McKillop si Fred Goodwin, au recunoscut ca aceasta achizitie s-a dovedit "o eroare grava" si si-au prezentat scuzele pentru responsabilitatea lor in cazul primelor acordate de institutia pe care au condus-o, in fata unei comisii parlamentare.

Citeste si:

Chestionat de AFP, serviciul de presa al RBS a refuzat momentan sa comenteze.

Royal Bank of Scotland a fost nationalizata in 2008 de guvernul britanic, in schimbul unui ajutor financiar de 20 miliarde lire sterline (34 miliarde dolari). Guvernul britanic a anuntat in octombrie ca va recapitaliza bancile RBS, HBOS si Lloyds TSB, oferind pana la 37 miliarde lire (46,6 miliarde euro), in cadrul planului de salvare a sectorului bancar.

ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland (RBS) din 15 octombrie 2008, dupa ce banca olandeza ABN Amro a fost achizitionata in octombrie 2007 de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro au fost impartite intre cele trei banci.