Marea Britanie si-ar putea relua cresterea economica abia la inceputul lui 2010, pentru a atinge cresteri anuale de pana la 6% in decursul lui 2011, estimeaza banca centrala, Bank of England (BoE), care este gata sa "mearga mai departe" in deciziile sale de politica monetara. Previziunile macroeconomice sunt din ce in ce mai pesimiste in zona euro.

Christine Lagarde, ministrul francez al finantelor, estima ca e posibil ca PIB-ul Frantei sa fi scazut cu 1,2% in ultimul trimestru din 2008, confirmand agravarea previziunilor cu privire la economie, mai scrie, in editia online, publicatia financiara franceza Les Echos.

Bank of England atrage atentia ca "estimarile sale sunt amenintate de riscuri semnificative", chiar in conditiile in care aceste previziuni sunt mult mai pesimiste decat cele prezentate in raportul anterior din noiembrie.

Citeste si:

In cazul concretizarii celui mai pesimist scenariu, temperarea activitatii economice ar putea ajunge chiar si la 6%, transmite NewsIn.

Fondul Monetar International (FMI), care a revizuit in scadere drastica estimarile de crestere a PIB-ului mondial in acest an, de la 2,2% la 0,5%, considera ca Marea Britanie este tara unde criza va fi cea mai brutala in acest an, in conditiile in care economia britanica ar putea scadea cu 2,8%, dupa o crestere cu 0,7% in 2008.