Actionarii, reuniti la Bruxelles, au respins intai nationalizarea principalelor activitati ale Fortis de catre Olanda. Doar 42,99% dintre actionarii prezenti au votat pentru aceasta operatiune.

Apoi, au respins nationalizarea integrala a filialei bancare Fortis de catre statul belgian, impiedicand astfel vanzarea catre grupul francez BNP Paribas, care urma sa preia 75% din actiunile institutiei de creditare.

Ultimul vot, obtinut pe drept dupa ce versiunea aprobarii adunase numai 49,74% din voturi, a fost intampinat cu un ropot de aplauze.

Citeste si:

Statul olandez decisese pe 3 octombrie sa nationalizeze cele mai importante dintre activele Fortis, pentru 16,8 miliarde euro.

Doua zile mai tarziu, dupa un sfarsit de saptamana de negocieri, Belgia anunta ca BNP urma sa preia controlul activitatilor din Belgia ale bancii si, in asteptarea preluarii, nationaliza Fortis, prima banca din regat.

In total, 20,32% din capital a fost reprezentat la adunarea generala a Fortis, una dintre cele mai mari institutii financiare din tarile Benelux.