Actionarii Fortis au votat ieri impotriva planului decis in octombrie de salvare a grupului financiar, respingand ideea vanzarii celor mai bune active catre statele belgian si olandez si bancii franceze BNP Paribas, relateaza AFP.
Actionarii, reuniti la Bruxelles, au respins intai nationalizarea principalelor activitati ale Fortis de catre Olanda. Doar 42,99% dintre actionarii prezenti au votat pentru aceasta operatiune.

Apoi, au respins nationalizarea integrala a filialei bancare Fortis de catre statul belgian, impiedicand astfel vanzarea catre grupul francez BNP Paribas, care urma sa preia 75% din actiunile institutiei de creditare.

Ultimul vot, obtinut pe drept dupa ce versiunea aprobarii adunase numai 49,74% din voturi, a fost intampinat cu un ropot de aplauze.

Statul olandez decisese pe 3 octombrie sa nationalizeze cele mai importante dintre activele Fortis, pentru 16,8 miliarde euro.

Doua zile mai tarziu, dupa un sfarsit de saptamana de negocieri, Belgia anunta ca BNP urma sa preia controlul activitatilor din Belgia ale bancii si, in asteptarea preluarii, nationaliza Fortis, prima banca din regat.

In total, 20,32% din capital a fost reprezentat la adunarea generala a Fortis, una dintre cele mai mari institutii financiare din tarile Benelux.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri