Banca ungara OTP a anuntat ca profitul net a scazut cu 97% in al patrulea trimestru, pe fondul unei cresteri puternice a provizioanelor de risc, unei deprecieri semnificative a activelor intangibile si dupa scaderea veniturior din comisioane, relateaza Reuters.

Profitul trimestrial net a scazut la 1,71 miliarde forinti (7,29 milioane dolari), comparativ cu 51,60 miliarde in aceeasi perioada a anului precedent, in contextul in care banca a fost afectata de impactul crizei financiare mondiale asupra sectorului bancar si asupra economiilor din Europa Centrala, a anuntat OTP, potrivit NewsIn.

Profitul net este cu mult sub estimarea medie a analistilor, ce prevedeau in medie un profit de 26,1 miliarde forinti, in cadrul unui sondaj Reuters. Estimarile au variat insa intr-o marja de 48 miliarde forinti, ceea ce arata ca analistii sunt foarte nesiguri de impactul pe care l-a avut criza financiara mondiala asupra bancii.

Unul dintre factorii ce au contribuit cel mai puternic la scaderea profitului OTP a fost o depreciere a activelor intangibile in valoare de 34,8 miliarde forinti in cadrul subsidiarelor din Serbia si Ucraina, fapt ce reflecta perspectiva prudenta a bancii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
2009 - Prima criza financiara a gasit economia complet nepregatita