PepsiCo Inc, al doilea producator de bauturi racoritoare din lume, a anuntat o scadere a profitului net la 719 milioane dolari, ca urmare a deprecierilor de active si a costurilor de restructurare, potrivit Bloomberg.

Profitul net al Pepsi a scazut la 719 milioane dolari, respectiv 46 centi/actiune, de la 1,26 miliarde dolari, adica 77 centi/actiune, cuantum inregistrat in anul anterior.

Profitul cu excluderea elementelor unice a fost in conformitate cu estimarile analistilor, de 88 centi/actiune, conform NewsIn.

Vanzarile Pepsi au avansat la 12,7 miliarde dolari, de la 12,3 miliarde dolari, in contextul in care estimarile medii ale analistilor citati de Bloomberg se cifrau la 12,9 miliarde dolari.

Actiunile PepsiCo s-au ieftinit cu 2,7%, la 52 dolari, joi, la sedinta de la bursa new-yorkeza de valori - New York Stock Exchange (NYSE). De la inceputul anului, actiunile Pepsi s-au depreciat cu 5,1%, comparativ cu cele ale Coca-Cola, cel mai mare producator de bauturi carbogazoase din lume, care au afisat o ieftinire cu 1,9%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
(P) Un oras nou pe harta Romaniei - Orasul Joburilor