Lichidatorul firmei de sucuri si produse lactate Parmalat Finanziaria SPA, Enrico Bondi, a deschis un proces judiciar impotriva altor doua banci, respectiv Deutsche Bank AG si UBS, in incercarea de a reface situatia companiei dupa scandalul de frauda din anul 2003, care au dus-o in pragul falimentului. In declaratii separate, ambele banci au respins acuzatiile ce le sunt aduse, respectiv, comiterea de nereguli in operatiuni financiare ale Parmalat pentru care cere despagubiri. Associated Press realata, ieri, ca Banca londoneza UBS si cea germana sunt date in judecata pentru nereguli ce au privat Parmalat de 2,2 miliarde de euro. UBS a precizat, insa, ca toate tranzactiile pe care le-a operat cu Parmalat "au fost valide si nu au creat nici un fel de daune companiei respective sau creditorilor ei". Din acest motiv, ambele banci au anunta ca isi pregatesc apararea atat a institutiilor, ca atare, cat si a angajatilor lor.

Associated Press reaminteste ca lichidatorul Parmalat a mai dat in judecata, in ultimele luni, cateva banci italiene si straine, acuzandu-le ca au ajutat compania sa-si ascunda adevarata situatie financiara dezastruoasa. Este cunoscut faptul ca la finele anului 2003, compania Parmalat avea o datorie de 14 miliarde de euro. Ancheta asupra situatiei financiare a companiei a fost efectuata atat la Milano, "capitala finantelor italiene", cat si la Parma, unde se afla sediul central al firmei. Toate institutiile financiare implicate in scandal au tinut, pe tot parcursul investigatiei ca au fost victimele unor evidente contabile frauduloase tinute de Parmalat.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri