Presedintele Barack Obama va semna astazi, la Denver, planul de relansare a economiei, in valoare de 787 de miliarde de dolari, adoptat vineri de Congres, conform unui consilier de la Casa Alba.

Obama a salutat sambata votul din Congres, care a aprobat planul de relansare a economiei, spunand ca momentul reprezinta o etapa decisiva in procesul de refacere economica. Presedintele a promis ca va actiona rapid pentru a pune planul in aplicare. "Voi promulga legea in scurt timp si vom incepe sa facem imediat investitiile necesare pentru a oferi din nou oamenilor de lucru", a declarat Obama in discursul sau saptamanal radiodifuzat pe care l-a rostit de la Chicago, potrivit AFP, citat de NewsIn.

Senatul a votat legea vineri seara, cu 60 de voturi pentru si 38 impotriva, la cateva ore dupa ce Camera Reprezentantilor aprobase un text identic, cu 246 de voturi pentru si 183 impotriva, punandu-se capat astfel lungilor saptamani de dezbateri si polemici pe tema modalitatilor optime de a ajuta economia sa iasa dintr-o profunda recesiune.

Planul consta cu precadere din facilitati fiscale si investitii in infrastructura. Obama este incredintat ca planul "va salva sau va crea peste 3,5 milioane de locuri de munca in urmatorii doi ani, va incuraja consumul si investitiile si va pune bazele unei cresteri si unei prosperitati durabile".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Joe Biden isi va anunta candidatura la alegerile prezidentiale din SUA