Mihail Prohorov a devenit cel mai bogat om din Rusia, in timp ce Oleg Deripaska a coborat pe pozitia a opta, afirma revista rusa Finans, punand aceasta modificare a clasamentului pe seama crizei economice.

Finans il crediteaza pe Prohorov cu o avere de 14 miliarde de dolari, castigata in special si metalurgie si finante. Desi a pierdut circa sapte miliarde de dolari fata de clasamentul precedent, Prohorov urca de pe pozitia a 14-a pe primul loc, gratie vanzarii actiunilor pe care le avea la grupul rus Norilsk Nickel, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Tranzactia a fost facuta exact inainte de declansarea crizei economice.

Prohorov facuse sa se scrie despre el in urma cu doi ani, cand a fost arestat sub suspiciunea de proxenetism in statiunea franceza de ski Courchevel.

Oleg Deripaska, actionar majoritar la grupul producator de aluminiu Rusal si constructorul de automobile Gaz, si-a pierdut in jur de 90% din avere, cifrata in prezent la 4,9 miliarde de dolari, fata de 40 de miliarde anul trecut.

Proprietarul clubului britanic de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, a reusit sa se mentina pe locul al treilea in acest clasament, desi averea sa a scazut de la 23 la 13,9 miliarde de dolari.

Podiumul este completat, ca si anul trecut, de Vladimir Lisin, siderurgist cu o avere evaluata la 7,7 miliarde de dolari, fata de 22 miliarde anul trecut.

Topul stabilit de Finans arata si ca, din cauza crizei economice, Rusia si-a pierdut mai mult de jumatate dintre miliardarii in dolari, care erau 101 in 2008 si doar 49 anul acesta


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tensiuni la Moscova. Guvernul rus a demisionat