Conform datelor de la inchidere, indicele Nikkei 225 a pierdut 104,66 puncte, sau 1,35%, la 7.645,51 puncte. De asemenea, indicele Topix a scazut cu 13,57 puncte, sau 1,76%, la 756,53 puncte.

Totodata, ministrul japonez al finantelor, Shoichi Nakagawa, si-a anuntat demisia din cauza banuielilor ca s-a aflat in stare de ebrietate la reuniunea G7.

Ministrul a precizat ca va ramane in functie pana dupa adoptarea de catre Parlament a bugetului pentru anul 2009-2010, care ar trebui sa fie votat in principiu pana in 31 martie.

Citeste si:

Cunoscut pentru inclinatia sa catre alcool, ministrul a dat impresia ca este in stare de ebrietate la o conferinta de presa de dupa reuniunea G7, la Roma. Televiziunile au difuzat imagini in care ministrul avea fata rosie, privirea vaga si dificultati evidente de exprimare, fiind incapabil sa inteleaga intrebarile si sa isi incheie frazele si chiar atipind de cateva ori.

"As vrea sa imi prezint din nou scuze pentru ca am cauzat probleme la acea conferinta de presa", a declarat marti Nakagawa in fata jurnalistilor. El a negat insa din nou ca era sub influenta alcoolului, afirmand ca starea sa fusese provocata de prea multe medicamente antigripale. El si-a justificat de altfel plecarea din guvern si prin motive de sanatate.

"Voi face tot posibilul pentru a-mi indeplini cat mai bine atributiile in perioada in care raman in functie. Sper ca economia japoneza se va restabili cat mai curand", a mai spus ministrul, aflat in functie din septembrie 2008.