Asiguratorul olandez Aegon NV a inregistrat pierderi de 1,2 miliarde euro in al patrulea trimestru din 2008, in contextul in care criza economica globala a afectat afacerile companiei.
Compania a anuntat ca vrea sa taie costurile cu 150 milioane euro in 2009, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Analistii chestionati de Reuters estimasera pierderi de 764 milioane euro.

In noimebrie 2008, Aegon a aplicat pentru obtinerea a peste 1 miliard de dolari din fondurile alocate de guvernul SUA pentru ajutorarea bancilor afectate de criza financiara si anunta ca ar putea cumpara o companie financiara americana pentru a deveni eligibil.

Aegon a primit in octombrie o injectie de capital de 3 miliarde euro (3,8 miliarde dolari) din partea guvernului olandez.

Aegon, a doua mare companie de asigurari din Olanda, si Banca Transilvania au anuntat in ianuarie anul trecut semnarea unui acord pentru infiintarea unei companii de pensii private si a uneia de asigurari de viata, iar fiecare dintre cei doi asociati detine cate 50% din actiuni.

Parteneriatul Banca Transilvania – Aegon a fost primul "joint-venture" anuntat oficial pe piata pensiilor private din Romania in acest an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri